ФИАК 2012 – 39-то издание

Ето ни на гребена на вълната – Съвременно изкуство, Нов Реализъм, Поп-арт Фетишизъм в преобладаващи консептуални форми – 24 страни, 62 френски галерии, общо 182 станда в Гран Пале и изяви  “оф” (извън салона) на много места в Париж.

 

Мащабът на представянето грабва вниманието с високия професионализъм, но аз се чувствам се старомоден пред този концентриран израз на епохата. Епоха, в която всичко се променя бързо в тон с напредващите технологии, които обезличават хората. Изпитвам носталгия към времената, богати на безвременно изкуство. Всяка епоха е преход към нещо ново, но сега освен вика към един нов, различен свят, за който жадуваме всички, по-чувствителните хора, са уплашени от страхотиите, които заливат човечеството. Това се изразява и в различните форми на съвременното изкуство.

Тази сравнително евтина баня се продава за 60000 €. Не обърнах внимание на цената на акта със свинята от горната фотография. Разбира се всичко се продава. Виждате девойката , която с поглед на Дева Мария, която показва хубавото си голо тяло. Минаващите добавят по една свещ, както се прави пред икона – с това вероятно навлизаме в свръх консептуализъм и сме наистина по “гребена на вълната”, за което Париж е барометър.

 

Няма какво да добавя, това е положението.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*