ФИАК 2012 – 39-то издание

Ето ни на гребена на вълната – Съвременно изкуство, Нов Реализъм, Поп-арт Фетишизъм, разбира се в преобладаващи консептуални форми – 24 страни, 62 френски галерии, общо 182 станда в Гран Пале и изяви  “оф” (извън салона) на много места в Париж.

 

Мащаба грабва вниманието с висок професионализъм в представянето.  Чувствам се леко старомоден пред концентрирания израз на епохата, в която живеем и с известна носталгия към други, богати на изкуство вемена. Всяка епоха е преходна, но днес не се усеща повик, а крясък към нов свят, за който съзнателно или не жадуваме всички. Въздържам се от по-задълбочени анализи и коментари, както и от имена на галерии и артисти.

Ето баня, сравнително евтина (60000 €). Цената на акта със свинята по-горе не видях. На излизане снимам девойка, която с погледа на Дева Мария показва хубавото си голо тяло. Всеки минаващ може да добави свещ, както се прави пред икона – дали тук нещата наднимават консептуализма и навлизаме в свръх консептуализъм? Дали това е “гребена на вълната”? Париж е барометър.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*