Реалност – Желание – Фотография

Vietnamжелание фотография                                                                               / Виетнам /

В най-общия случай желанието се уповава на липса, която сме приели за реалност. Но как да излезем от „реалността“, за да я определим, след като живеем с непрекъснато променящи се желания. Излезем ли от сферата на личното, вълната на всеобщото ни грабва в социалния климат на моди, реклами и масови желания от съответна култура, с която дори се гордеем. Но реалността няма грижа за това, че съществуваме. Светът не е тук, за да ни прави удоволствие и в крайна сметка самата реалност  не е център на интерес. Ние живеем в навици, на които реалността, различна във всеки момент  убягва .

Много хора виждат фотографията като фиксирана реалност. И действително, докоснатият миг е фрагмент от реалността, участващ в представата ни за реалност. В това е магията и тя е най-добре изразена през музиката.  Ловим звука, за момент го преживяваме духовно и физически. Тоновете вибрират в пространството и намират в тялото ни конкретен материален израз.

Силата на фотографията е да въздейства с открадната от реалността история, която разправя извън времето. Такава е и ролята на изкуството, да събере автора, произведението и любителя в едно творение, което ще бъде различно според погледа на всеки.

Vietnamжелание фотография-4                                                                    /Angkor, Cambodia /

 

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*