Планината

                                                        / вр. Макалу 8481м., Хималаи, Непал /

Да ви събудят лъчите на изгряващото слънце с позлатен мраморен масив на осемхилядник е чудо, което неминуемо добавя към обичта ви към живота. Изпадате в момент на безвремие, когато вечното и настоящето слети в едно дават вкус за безгранично.

Планината неутрална, отвръща на вътрешния багаж, с който я покоряваме, превърната в огледало със стойност  за искрения поглед.

 

                                                           / Вихрен и Кутела, Пирин /

Без да го знае, Планината е вертикална, величина присъща за човека. Който го разбира, преоткрива себе си в друга величина.  По-високото е по-дълбоко. Бягащата линия на хоризонта се импрегнира в сърцето. Небосвода, хоризонта и земята под краката сa подарък, заедно със светлината, която е живот.

 

                                            / вр. Вихрен, Пирин /

В апогея на силните си години в планината, която обичам, загубих най-близък приятел. Животът и смъртта от този ден се свързаха в едно. Истина, позната откакто сме опитали от плода на познанието, но тежаща едва след преживяване.

 

                                            / Вакхан коридор, Афганистан /

Възможно и невъзможно се претопяват. Планината не реагира на  хорските воли и неволи. В услуга е на всички, които си помагат сами. От милион години капчици съзнание свързват вертикалата и хоризонтала в живота. Във всеки миг се създава и пресъздава нещо  неопределимо, фантастично, държащо ни в напрежение, наречено живот.

 

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*