Париплаж 2012

Минавам по кейовете на Сена, след това по каналите зад Бастилията, за да добавя няколко кадъра към миналогодишните.

В Лондон отказват да пуснат самолети  с химикали, задържащи дъжда в облаците, както китайците са направили в Пекинг за Олимпийските игри. Било лоша услуга за предградията, където същите облаци по-късно ще излеят съдържанието си заедно с химикалите. Въпросът е етичен.

Затова пък с откриване на Париплаж по кейьовете на Сена, слънцето в Париж успя без външна помощ да победи облаците. За Олимпийските игри в Китай пред централното кметство, недалеч от душовете на Париплаж,  е инсталиран огромен екран. За съжаление в края на седмицата облаците се връщат  и докъто англичаните считат, че лошото време им помага да възприемат по-добре доброто, французите нямат английски хумор и правят драми по медиите.

Душове пръскат нежни капчици за облечените хора. Има и други с по-едри за тези по бански.

Едни четат, други танцуват и играят на петанг, а някои забравили рака на кожата, се отдават на щедрото слънце.

 

Господинът кани дамата на танц с песента на Жак Брел в говорителите: “Там, където любовта е цар, ти ще бъдеш царица…”. Какво по-хубаво пожелание!

Колко му трябва на човек в милионния град – слънце, без автомобили и стресови ситуации – особено за хората без възможности за далечно пътуване през лятото.

През месец август Париж е пълен с туристи, а кейовете на Сена гъмжат от незаминали парижани.

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*