Изложба за Ню Йорк

« Time is on your side », така нарекох изложбата си за Ню Йорк по случай годишнина от трагедията на 11-ти Септември.

Откриването стана на 12-ти септември в 18 часа, галерия „Мисията“ в Държавния Културен Институт на МВНР ул. Алфред Нобел, 2. За контакти: Държавен Културен Институт тел. 8076430, www.sic.mfa.bg

Изложбата е поглед с усещането ми за този град, който обичам и съм взел присърце.

Ню Йорк не е Америка, а просто единствено по рода си място, с витална енергия, която ви грабва и ви кара да успеете или да си отидете.  Град, в който културата и цивилизацията са в движение на ръба на времето. както казва Юнг, колкото по-близо се намираме до център на цивилизация и култура, по-напред се движим във времето. В Ню Йорк човек си сверява часовника без да се чувства чужденец, защото всеки е пришълец.

Тук са събрани човешките дяволи и ангели от всякъде, всичко трябва да бъдат точно и професионално издържано. Човек дава и получава максималното от себе си, пропуските се заплащат веднага.

Трагедията на 11-ти Септември вкара човечеството в нова ера. Стана ясно, че в света, в който живеем, всичко е възможно, явленията не могат да бъдат изолирани.  Цивилизацията, изпреварила културата, е възможно да ни вкара във всевъзможни неуправляеми ситуации. Грешките стават все по-недопустими и все пак възможни, затова все по-опасни на планетарно ниво.

Последната фотография от изложбата показва мястото на падналите кули.

NY

Благодаря на всички, които се отзоваха на откриването и споделиха присъствието си.

Повече фотографии от Ню Йорк ще намерите в www.photography.pastoukhov.com

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*