Ню Йорк и 11-ти Септември

« Time is on your side » е изложба за Ню Йорк и 11-ти Септември.

Откриването е на 12 ептември в 18 часа в галерия „Мисията“ в Държавния Културен Институт на МВНР. ул. Алфред Нобел, 2. За контакти: Държавен Културен Институт тел. 8076430 www.sic.mfa.bg

Изложбата ми за Ню Йорк дава един поглед и усещането ми за този град, който обичам и взимам присърце.

Ню Йорк не е Америка, а единствено по рода си място, което ви грабва с виталната си енергия и ви кара да успеете или да го напуснете.  Това е град, където културата и цивилизацията са в състезание на ръба на времето. Според Юнг, колкото повече се приближаваме до центровете на цивилизация и куртура, по-напред отиваме във времето. В Ню Йорк човек може винаги да си свери часовника, притова без да се чуства чужденец, защото там всеки е дошъл от някъде.

На това място са събрани човешки дяволи и ангели от всяъде, всичко трябва да бъде точно и професионално издържано. Човек дава и получава максималното от себе си, а пропуските се заплащат скъпо.

Трагедията от 11-ти Септември ни вкара в нова ера за човечеството. В съзнанието на хората стана ясно, че в света, в който живеем, всичко е възможно и явленията не могат да бъдат изолирани.  Цивилизацията отдавна изпреварила културата, ни вкарва във възможни неуправляеми ситуации. Грешките стават все по-недопустими, но възможни и затова опасни на планетарно ниво.

Последната фотография от изложбата показва мястото на падналите кули.

NY

Благодаря на всички, които така мило се отзоваха да споделят присъствието си.

Само да отбележа: след изложбата между интервютата, които дадох и статиите написани от журналистите, на места виждам съществена разлика.

Повече фотографии от Ню Йорк ще намерите в www.photography.pastoukhov.com

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*