Лицата Химба

Лица с излъчване, естествен израз и директен поглед, може да срещнете само в изолирани места сред Природата, в малкото останали, все още недеформирани от човешката варварщина кътове на Земята. Егоизмът, агресивността и лошотията, заедно с технологиите на модерния свят е до голяма степен убило близкия до Природата свят, който за съжаление е на доизживяване.

Пастирите Химба все още живеят и оцеляват в нормална за тях среда. Силните им тела, обитавани от естествена витална енергия, реагират според обстоятелствата. Кодовете за комуникация са свързани безконфликтно със света на Природа. Ловците ползват езика на животните, стават невидими, избягват силовия контакт и взимат само необходимото, за да живеят. Връзките са взаимни. Грешките наказват и поучават. Силата на Природата прави законите недвусмислени и живяни с ферплей. Шаманът, за да помогне,  прави връзка със заобикалящите племето видими и невидими светове (енергии) и възобновява нарушената хармония. Мостът е в тялото, грубото и субтилното се срещат без деформации, присъщи на градския свят, изпълнен с дълбокомислия. Човекът с респект към Природата, повлиян от нея се превръща в мярка за всичко.

Трудно достъпни за туристи, далеч от амбициите и апетита на цивилизования свят, тези хора нямат друга грижа, освен да споделят по естествен начин живота помежду си и с Природата .

Племената  Химба живеят сред все още чиста Природа на границата между Намибия и Ангола.

Ако тези фотографии са по вкуса ви, погледнете в сайта галерии 91 и 92.

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*