Любов и обич

love-1

Истински обичаното същество не може да разочарова, защото не очакваме нищо в замяна. Обичта не е чувство, а действие. Даваме това, което не притежаваме заедно с възможността на другия да бъде различен.

Болките, драмите и разочарованията от любовта често идват от смесване на обич с надежда – очакваме нещо в замяна. Oбичаното същество би трябвало да отвръща на любовта без да мери, осмисля или да приема любовта като връзка. Най-вече да не оприличава другия със себе си. Именно разликата между хората увеличава богатството на връзките. Ерос и агапе заедно правят любов и обич взаимно да се утвърждават.

Хора, които се обичат истински се оказват най-лесни за снимане. Спонтанността няма маска. Срещат се рядко.

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Един отговор към “Любов и обич”

  1. Nadezhda Alexandrova says:

    Съвсем случайно попаднах на Вашия сайт и ми се прииска да споделя радостта си от тази среща в необятното пространство, която не е с човека, колкото и истински да е той, а с неговия Дух.
    Всъщност търсех информация за Шри Оробиндо /това ли е точното изписване на името/ и видях, че е издаден ваш превод на книга за него.Ганди е личността на миналия век, която ме привлича, а не знаех, че неговата философия е философията на Шри Оробиндо.
    Благодаря Ви и бъдете щастлив – Надежда Алекс

Оставете коментар

*