Жената

Paris - copieЖената е неизмерима подобно на окена, в който от страх да не се удавим мъжете се правим на по-силни.

la femme-3 Във Франция популярна песен казва: “жената е бъдещето на мъжа”. По-смело може да се добави: жената е настояще на мъжа.

la femme-6“Когато видях първата си жена гола, останах много учуден”, казва Уди Алън.  Аз не преставам да се чудя, дори когато ги виждам облечени.

la femme-1Покойният Илия Бешков казва “Жената често иска да продаде най-скъпо това, което най-малко цени в себе си.”  Жената стимулира мъжкото в нас, без което самата тя не би могла да изрази женствеността си. Духът и материята не биха се свързали, ако я нямаше тази амалгама от взаимно провокиране. Очевидно океанът не е за притежаване,  а ако се удавим, алхимията се разваля. Най сладкото и продуктивно напрежение се намира на границата между търсената и осъществената връзка, възможност за взаимна свобода и развитие на обичта във всеки.

35 Ballet9 copy - copieЕва хваща ръката на Адам и го пита “Обичаш ли ме?” Той отговаря: “Имам ли избор?”.

Ева ни прави хора с подтикването на Адам да опита от Дървото на Познанието, да се откъснем от латентното си състояние, да тръгнем по пътя на осъзнаването, да открием живота и да станем хора. Какво по-идиотско от страна на църквата да определи това като първороден грях…

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*