Радио Франс

Имам случай да посетя зад кулисите къщата на Френското радио. Да се обходят сто и десет хиляди квадратни метра в различни помещения, зали и студия не е възможно, но се възхищавам от организацията и архитектурата на този малък град в града.

 

 

Сградите са завършени през 1953 година. Мястото е без вибрации от метро, недалеч от Айфеловата кула, използвана за помощтна антена. На 500 метра под земята са намерили гореща вода, с която  в сградата произвеждат автономно електричество.

 

Централната кула, 22 етажа е сърцето на всички международни връзки. В нея се пазят ценните записи и досиета, заобиколена е от сгради във формата на крепостна стена.

 

В Радио Франс работят 3500 човека с 150 различни служби. Има пет зали за концерти, с кабинети за записи от всякакъв характер. Могат да бъдат наети за всякакви услуги.

В голямата концертна зала се намира втория по големина орган в света с 5320 тръби – първият е в църквата Нотре дам де Пари (за сведение – във Франция има 12000 органа).

 

В дискотеката на Радиото се регистрира и остава записано всяко новоизлизащо парче в света на музиката, все едно от кой кът на земята.

Вероятно не казвам нищо ново, но си направих удоволствието да снимам геометрични форми и да ви ги покажа.

 

 

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*