Париплаж 2012

В Париж през месец август преобладават туристите, а част от останалите в града парижани се забавляват на плажове по кейовете на Сена.

В Лондон отказват да пуснат самолети  с химикали, които да задържат дъжда в облаците, както са направили китайците в Пекинг за Олимпийските игри. Било лоша услуга за предградията, където същите облаци по-късно ще излеят съдържанието си заедно с химикалите. Въпросът е етичен.

Да, но с откриване на Париплаж по кейовете на Сена, в Париж слънцето без външна помощ победи облаците. Пред централното кметство, недалеч от душовете, има инсталиран огромен екран за наблюдаване на Олимпийските игри в Китай. Казват, че в края на седмицата облаците вероятно ще се върнат и докато англичаните решават, че лошото време им помага да възприемат по-добре доброто, на французите липсва английския хумор и правят дълги анализи и коментари.

Душовете, инсталирани навсякъде, пръскат фини капчици за облечените хора. За посетителите по бански капките са по-едри.

Едни четат, други танцуват или играят на петанг. Повечето, забравили възможността за рак на кожата, се отдават на щедрото лятно слънце.

 

Господинът кани дамата на танц с песента на Жак Брел : “Там, където любовта е цар, ти ще бъдеш царица…”. Има ли по-хубаво пожелание!

В многомилионния град колко му трябва на човек  – слънце без автомобили и стресови ситуации, особено за парижани с по-малко възможности през лятото.

 

За любителите на фотографията: Фотогалерия на Иван Пастухов
Форма за контакт
Сподели в:

Оставете коментар

*